Elokuvaelämys Riviera -leffateatterissa

                         Kävimme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa Riviera -elokuvateatterissa Helsingin Kalliossa (os. Harjukatu 2). Rivieralla on toinenkin teatteri Punavuoressa (os. Telakkakatu 7), joka on uudempi kahden salin ja baarin paikka, mutta oli mukava aloittaa nimenomaan alkuperäisestä Kallion paikasta. Sijainti keskellä urbaania maisemaa kauempana Helsingin keskustan vilskeestä tuntui viehättävältä. 

Kyseessä on Kallion ainoa leffateatteri, jossa on yksi sali ja kaksi baaria. Eli ennen elokuvaa voi nauttia drinkin joko sisätiloissa, säiden lämmettyä ulkoterassilla tai teatterin puolella elokuvaa katsellessa. Tilasin meille ennakkoon netin kautta popcornia ja juomat ja oli jotenkin kovin sympaattista, kun tarjoiltavat odottivat valmiina paikallamme. Varasin sohvapaikat eli saimme istua vierekkäin kuin kotisohvalla konsanaan ja tarjoiluja varten oli pikkupöytä. Elokuvan aikana on mahdollista tilata lisää juotavaa minkä option useampi hyödynsi näytöksen aikana, mutta se ei tuntunut häiritsevältä. Katsojan on mahdollista tilata nautittavaksi esimerkiksi tapaslajitelma, juusto -tai leikkelelautanen, nachoja eri dippivaihtoehdoilla, saaristolaisleipää, karkkia ja suklaata ja erilaisia alkoholi- tai virvoitusjuomia. Mieheni arvosti erityisesti lappeenrantalaisen Tuju -panimon oluita, joita on valikoimassa peräti neljää erilaista. Iso kiitos tästä!

Elokuvan aikana valoa tuovat pöydille sijoitetut pienet tuikut, jotka helpottavat tarjoilujen näkemistä. Sohville ja nojatuoleihin on mahdollista ottaa koroketyyny tai lämmin viltti, johon kääriydyin elokuvan ajaksi. Saliin mahtuu 50 katsojaa ja vaikutti siltä, että näytös oli loppuunmyyty. Rivieran näytökset näyttävät ylipäänsä olevan usein täynnä eli teatterit ovat löytäneet vakiokävijänsä. 

             

      Mukava kahden hengen sohva ja leffaherkut


         Elokuvateatterin baaripuolen istumapaikat


                  Ulkona odottaa osuva mainos

Riviera -elokuvateatterit omistaa neljän yksityishenkilön porukka, joka rakastaa leffoja ja hyvää ruokaa ja juomaa. Kaksi heistä myös työskentelee täyspäiväisesti Rivieralla. Konsepti on ihanaa ja kaivattua vaihtelua suurten elokuvateatteriketjujen dominanssille. Leffaliput ovat tosin arvokkaampia, mutta intiimimpi tunnelma, vanhan ajan henki sympaattisen miljöön sisustuksessa ja tarjoilujen monipuolisuus viehättävät. Ainut miinus tulee hieman ahtaista tiloista, mutta se tuntui lähinnä kokonaisuuteen sopivalta, sillä teatteri sijaitsee kerrostalon alakerrassa. 

                


                        Tyytyväinen asiakas! 

Elokuvailtamme oli miellyttävä ja perinteinen perjantainvietto sai mukavan uuden ulottuvuuden. Kaiken lisäksi illan elokuva Wicked Little Letters oli nappivalinta ja juuri passeli kevennys viikonlopun alkuun. Tästä voit lukea arvioni elokuvasta: https://www.leffahammas.com/2024/05/wicked-little-letters-2024.html

Aiomme käydä myös Punavuoren leffateatterissa tämän positiivisen kokemuksen siivittämänä. Jos kaipaat uutta elokuvaelämystä niin kannattaa kokeilla Rivieran maailmaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival