Kesän 2024 odotetut ensi-iltaleffat

 


Kesästä 2024 on tulossa elokuvien suhteen hyvin mielenkiintoinen ja odotan innolla useampaa ensi-iltaa! Mukaan mahtuu niin länkkäriä, animaatiota, kauhua, romanttista draamaa kuin toimintaa ja sci-fiä. Jatko-osia piisaa ja yksi uusintaversiokin tullaan näkemään. Nautinnollista ja hauskaa leffakesää kaikille!1. Bad Boys: Ride or Die

Pahat pojat rellestävät jälleen! Neljäs jatko-osa pistää Will Smithin ja Martin Lawrencen esittämät etsivät tutkimaan Miamin poliisilaitoksen sisäistä korruptiota, mutta herrat joutuvatkin itse lainsuojattomiksi selvittäessään onko Romanian mafialla ja heidän edesmenneellä pomollaan keskinäistä yhteyttä. Muita mukana olevia näyttelijöitä ovat muun muassa Vanessa Hudgens ja Tiffany Haddish. Ohjauksesta vastaavat samat tekijät kuin kolmannessa osassa eli Adil & Bilall.

Ensi-ilta 5.6.2024. 2. The Watchers

Kauhuelokuvistaan tutun M. Night Shyamalanin parikymppinen tytär Ishana Night Shyamalan seuraa isänsä jalanjäljillä ja tekee tämän elokuvan myötä ohjaajadebyyttinsä. Hän on myös käsikirjoittanut elokuvan ja isänsä on mukana tuottajana. Elokuva kertoo tarinan Minasta, joka jää saarroksiin koskemattomaan metsään Irlannissa. Löydettyään suojapaikan hän päätyy tietämättään vangiksi kolmen muun ihmisen kanssa ja heitä vahtivat joka yö omituiset otukset. Pääroolin esittää Dakota Fanning. 

Ensi-ilta 7.6.2024. 3. Horizon: An American Saga -Chapter 1

Oscar-voittaja Kevin Costner tarttui intohimoisesti sisällissotateemaan ensi kerran sitten menestyselokuvansa Tanssii susien kanssa (1990). Uusin teos on jaettu aiheen laajuuden vuoksi useampaan osaan. Costner toimii sekä ohjaajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana että tuottajana ja mukana on muutenkin nimekkäitä näyttelijöitä kuten Sienna Miller, Sam Worthington, Luke Wilson, Jenna Malone ja Thomas Hayden Church. Elokuva sai Cannesin filmifestivaaleilla 10 minuutin aplodit eli aika mojovat kunnianosoitukset. 

Ensi-ilta 28.6.2024. 4. Hiljainen paikka: Päivä yksi

John Krasinskin elokuvat Hiljainen paikka (2018) ja sen jatko-osa (2020) esittelivät perheen, joka piileskeli täydessä hiljaisuudessa äänen perusteella metsästäviä olentoja. Megahiteiksi nousseet kauhuleffat saavat nyt esiosan, joka tuo selityksen maailman hiljenemiselle ja olioiden saapumiselle. Ohjaaja Krasinski ei enää jatkanut puikoissa vaan tällä kertaa tarinasta ja ohjauksesta on vastannut Michael Sarnoski. Näyttelijöinä nähdään mm. Lupita Nyong’o ja Joseph Quinn. 

Ensi-ilta 5.7.2024.5. Kinds of Kindness

Poor Things -elokuvan ohjaajan Yorgos Lanthimosin uusin teos rakentuu kolmesta tarinasta, jotka liittyvät löyhästi toisiinsa. Mikä kiinnostavinta tässä asetelmassa on, että samat näyttelijät esittävät kaikki kolmen tarinat roolit. Näyttelijöinä on muun muassa Emma Stone, Jesse Plemons ja Willem Dafoe, joista Plemons voitti juuri parhaan miesnäyttelijän palkinnon Cannesin elokuvafestivaaleilla. Lanthimosin filmografian tuntien Kinds of Kindness on varmasti omaperäinen elokuva, joka hätkähdyttää tavalla tai toisella. 

Ensi-ilta 5.7.2024.6. The Bikeriders

Huikea näyttelijätrio Austin Butler, Jodie Comer ja Tom Hardy johdattavat katsojat moottoripyöräjengi The Vandalsin maailmaan. Kerho kehittyy aikojen saatossa rikollisempaan suuntaan ja alkuperäisjäsenten elämäntyyli on vaarassa. Ohjaaja Jeff Nicholsin draamaelokuva vaikuttaa trailerin perusteella rouhealta ja tähtienergiaa pursuavalta. Nicholsin aiemmista töistä mainittakoon Mud vuodelta 2012, jonka pääosassa on Matthew McConaughey. 

Ensi-ilta 12.7.2024.7. Fly Me To The Moon

Scarlett Johansson ja Channing Tatum kuljettavat meidät kohti legendaarista 1960-luvun kuulentoa. Romanttisessa draamakomediassa nähdään kemiaa ja kipinää markkinointijohtaja Kelly Jonesin ja NASA:n laukaisujohtaja Cole Davisin välillä ja jotta kuulento varmasti toteutuu on Jonesin lavastettava kuuhun laskeutuminen varotoimenpiteenä. Elokuvan ohjaaja Greg Berlanti tunnetaan etenkin Dawson’s Creek -sarjan kirjoittajana ja Saman katon alla -elokuvan ohjaajana (2010).  

Ensi-ilta 12.7.2024.8. Inside Out - Mielen sopukoissa 2

Inside Out -animaatio valloitti katsojansa vuonna 2015 kertomalla teinityttö Rileysta ja hänen kokemistaan tunteistaan esittelemällä mielensisäisen maailman. Kakkososa jatkaa Rileyn tunteiden ihmettelyä, sillä nyt mukaan tulee uusia tunteita kuten ahdistus. Miten tähän suhtautuvat jo tutut ilo, suru, kiukku, pelko ja inho? Ensimmäinen leffa keräsi melkein 900 miljoonan dollarin lipputulot, joten odotukset jatko-osan suhteen ovat varmasti korkealla. Suosio kertoo varmasti siitä miten tärkeinä tunnetaitoja pidetään nykyaikana.

Ensi-ilta 17.7.2024.9. Twisters

Vuonna 1996 ilmestynyt, Helen Huntin ja Bill Paxtonin tähdittämä Twisters oli vuoden toiseksi katsotuin elokuva eikä syyttä. Muistan vieläkin miten suuren ihmetyksen vallassa olin elokuvan erikoistehosteista ja jännittävistä tapahtumista. Nyt klassikko saa uusintaversion, miksi, voin vaan kysyä, mutta varmasti tehosteet ovat entistä hienommat vaikka tarina vaikuttaa pysyneen samana. Toivoin, että kyseessä olisi ollut täysin erilainen leffa juoneltaan, mutta onhan tämä remake silti pakko nähdä valkokankaalta. Päärooleissa tällä kertaa Daisy Edgar-Jones ja Glenn Powell. 

Ensi-ilta 19.7.2024.10. Deadpool & Wolverine

Deadpool-sarja saa kolmannen osansa, jossa nämä kaksi supersankaria, Ryan Reynoldsin esittämä Deadpool ja Hugh Jackmanin Wolverine kohtaavat. Kaksi ensimmäistä Deadpool -elokuvaa ovat olleet hurjan suosittuja, sillä kumpikin on kerännyt yli 700 miljoonan dollarin lipputulot. Jokaisen osan ohjaaja on ollut eri mies ja niin tälläkin kertaa kuin ohjauksesta vastaa Shawn Levy. Ryan Reynoldsin lisäksi käsikirjoituksen on tehtaillut Rhett Reese, Paul Wernick, Zeb Wells ja Shawn Levy. Miehistä menoa, vauhtia ja machoilua riittää taatusti parin tunnin ajan. 

Ensi-ilta 24.7.2024. 11. Alien: Romulus

Vielä yksi jatko-osa tämän kesän leffatarjontaan. Alien -sarjaan on tehty tähän mennessä neljä elokuvaa, kaksi esiosaa ja kaksi spin-off-leffaa. Nyt saaga saa viidennen elokuvansa palaten ikään kuin juurilleen. Alkuperäisen Alien -elokuvan ohjannut Ridley Scott palaa mukaan tuottajan ominaisuudessa ja ohjaajana häärii Fede Alvarez. Pääosissa nähdään muun muassa kovassa nosteessa oleva Cailee Spaeny, David Jonsson ja Isabela Merced. 

Ensi-ilta 14.8.2024.


Kuvat ja tiedot: imdb.com, wikipedia.org ja finnkino.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival