Cash Out (2024)

                         


John Travolta ja Sinkkuelämää-sarjasta tuttu Kristin Davis yhdistävät voimansa uudessa toimintaleffassa, joka on ammattirikollisten ja FBI:n välistä kissa-hiiri-leikkiä pankkiryöstön mennessä pieleen. 


Ohjaus: Ives

Käsikirjoitus: Dipo Oseni, Doug Richardsson

Näyttelijät: John Travolta, Kristin Davis, Lukas Haas, Quavo, Joel Cohen

Lajityyppi: toiminta

Kesto: 1 t 32 min 


Mason Goddard tiimeineen on ammattirikollisten joukko, joiden ökyauton ryöstökeikka epäonnistuu, kun paljastuu, että Masonin naisystävä Amelia Decker on oikeasti FBI:n peitetehtävissä oleva agentti. Rikolliset pääsevät kuitenkin pakenemaan ja vaikka Mason lopettaa laittomat puuhansa joutuu hän vedetyksi takaisin tuttuihin kuvioihin veljensä Shawnin suunnitteleman  pankkkiryöstön vuoksi. Velipoika osoittautuu melkoiseksi amatööriksi ja ryöstökeikka menee jälleen kerran mönkään. FBI saapuu paikalle selvittämään tilannetta ja kukapa muu työskenteleekään panttivankitilanteen neuvottelijana kuin Masonia huijannut Amelia. Kaiken lisäksi samaan aikaan vanha suola janottaa, pitäisi vapauttaa panttivankeja ja löytää ryöstettävän  kryptovaluutan luokse. 

Cash Out ei ollut niin huono kuin pelkäsin, sillä elokuvan imdb-arvio on 4,6/10. Siis melkoisen surkea ja keskitasoa alhaisempi. Vaikka tarina ei jaksanut kiinnostaa koko elokuvan ajan niin alku vaikutti jopa lupaavan kutkuttavalta. Pankkiryöstö ei sitten enää jaksanut innostaa ja tunnelma pääsi lopahtamaan, kun rikolliset olivat harvinaisen hölmöjä tapauksia. Pääosanäyttelijät Travolta ja Davis saivat keskittymään sen vähän mitä lopulta jaksoin.

Ohjaaja Ives eli oikealta nimeltään Randall Emmett on toiminut lähinnä elokuvatuottajana, mutta on nyt innostunut ohjaajan pestistä. Ensimmäinen elokuva Midnight in the Switchgrass ilmestyi vuonna 2021, josta en ollut kuullutkaan, mutta näyttelijöinä on ollut heti tunnettuja nimiä kuten Bruce Willis ja Megan Fox. Seuraavana vuonna ilmestynyt Savage Salvation taas yhdistää näyttelijät Jack Hustonin, Robert DeNiron ja John Malkovichin. Lipputuloja nämä elokuvat ovat keränneet yhteensä alle 200000 dollaria. Vaatimattomasta menestyksestä huolimatta Cash Out pääsi tuotantoon ja jatko-osa Cash Out 2: High Rollers on jo tiedossa ensi vuodelle. Saturday Night Fever, Grease ja Pulp Fiction-elokuvien John Travolta tekee edelleen ahkerasti elokuvia, tosin ei kovin kelvollisia sellaisia. Cash Out jatkaa siten ei-laadukkaiden tekeleiden saagaa, jossa Travoltan kivettyneet kasvot eivät herätä oikein mitään tunteita. Sinkkuelämää-sarjan Kristin Davis taas tekee onneksi Charlotte -hahmon pois karistavan roolisuorituksen, joka oli huojentava yllätys. Travoltan ja Davisin välinen kemia ei päätä huimaa, mutta on sitä sentään olemassa. 

Eniten ärsyttää elokuvan epäuskottavuudet ja rikollisjoukon huonous. Cash Out on kliseinen, tylsä eikä kehitä mitään uutta sanottavaa. Kaikki kortit paljastetaan jo alkukohtauksessa, jonka jälkeen loppu on vain löysää laskettelua kohti ratkaisua, joka ei yllätä. Jatko-osalta en odota ihmeitä ja voi olla, että se jää katsomatta. Cash Outin voi vuokrata eri palveluista kuten Apple Tv + ja Viaplay. 


                                       ⭐️⭐️

       Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival