Morsiamen äiti (2024)

                         


Omistushaluinen äiti Lana matkustaa tyttärensä häihin ja paljastuu, että sulhanen on Lanan ex-seurustelukumppanin poika. Tästä se jo monta kertaa aiemmin elokuvissa nähty soppa sitten syntyykin. Netflixin tämän hetken suosituin leffa Morsiamen äiti (alkup. Mother of the Bride) toimii parhaiten Phuketin matkailumainoksena. 


Ohjaus: Mark Waters

Käsikirjoitus: Robin Bernheim

Näyttelijät: Brooke Shields, Miranda Cosgrove, Sean Teale, Chad Michael Murray, Rachel Harris, Benjamin Pratt

Lajityyppi: romanttinen komedia

Kesto: 1 t 30 min


Emma Winslow on äitinsä Lanan silmäterä tai itse asiassa Lana on suorastaan takertunut tyttäreensä. Eipä siis ihme, että ylellisin menoin kosittua Emmaa jännittää kertoa äidilleen tulevista häistä. Lana ei ole edes tavannut sulhasta ennen kuin hän matkustaa Thaimaan Phuketiin viettämään nuoren parin häitä ja samalla ilmenee, että RJ:n isä Will Jackson on Lanan ex-poikaystävä opiskeluajoilta. 

Lana ja Will kohtaavat lomalla monta kiusallista hetkeä ja nokittelevat toisiaan minkä ehtivät häihin valmistautumiselta. Oman lisänsä soppaan tuo komea lääkäri Lucas Campion, joka kiinnostuu Lanasta. Vanha suola taitaa kuitenkin janottaa liikaa sekä Williä että Lanaa?

Freaky Friday ja Mean Girls -elokuvien ohjaajan Mark Watersin uusin romanttinen komedia toistaa kaiken mahdollisen aiemmin nähdyn hääteemaisen leffan juonenkäänteet. Mitään uutta yllätystä ei nähdä vaan katsoja tietää ennalta tasan tarkkaan mitä tulee tapahtumaan. Elokuvan tarina on syntynyt Robin Bernheimin kynästä, joka on työskennellyt 1980-luvulta lähtien kirjoittajana. Hänen uransa sisältää paljon tv-töitä kuten käsikirjoitettuja jaksoja sarjoihin Remington Steele,  Matlock ja Tekwar. Harmi ettei Bernheim ole keksinyt mitään omaperäisempää tarinaa Netflix -elokuvaan. Itse asiassa Morsiamen äiti muistuttaa paljon Julia Robertsin ja George Clooneyn elokuvaa Ticket to Paradise vuodelta 2022, jossa eronneet vanhemmat matkustavat Balille viettämään tyttärensä häihin ja lopulta hääpari jää vähemmälle huomiolle kuin ex-parin sekoilu. 

Nykypäivää näyttää olevan sen, että häätkin valjastetaan tehokkuusajattelun mukaisesti työntekoon eli yhteisen rennon perheajan sijasta tehdään tiukkaan tahtiin someinfluensserin hommia. Huh huh alkaa jo ahdistaa tällainen somettamisen ja ylenmääräisen puurtamisen ihannointi. 
Phuketin maisemat saavat sen sijaan haukkomaan henkeään ja haaveilemaan Mai Taista (tai parista) aurinkorannalla vaikken ole edes kovin innokas rantalomailija. Elokuva on loistava matkailumainos ja näiltä osin parasta antia puolentoista tunnin aikana.

Brooke Shields on virkistävää katsottavaa, sillä hän ei näytä lähteneen perinteiselle Hollywood-linjalle eli kauneusoperaatioiden tielle. Upeaa nähdä lähes 60-vuotias Shields luonnollisen hehkeänä ja tehden yllättävän mukiinmenevän roolisuorituksen ylihuolehtivana äitinä. Shields ja Benjamin Pratt tarjoavat kohtuullisen kädenlämpöistä kemiaa, mutta kirpsakan pirskahduksen tuo Suits -sarjasta tuttu Rachael Harris Lanan ystävänä. Hääparia esittävät Miranda Cosgrove ja Sean Teale jäävät jalkoihin vanhempiensa rakkauskiemuroiden pyörteissä. 

Morsiamen äiti on harmitonta ’aivot narikkaan’- viihdettä, joka saa lähinnä haaveilemaan lomamatkasta. Phuketin maisemista intoileville ja häähulluille sopivaa katsottavaa. 


                                          ⭐️⭐️

      Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival