The Idea of You (2024)

                        


Robinne Leen esikoisromaaniin pohjautuvassa romanttisessa komediassa 40-vuotias yksinhuoltajaäiti aloittaa suhteen nuoremman miehen kanssa, joka on sattumoisin suositun poikabändin laulusolisti. 


Ohjaus: Michael Showalter 

Käsikirjoitus: Michael Showalter, Jennifer Westfelder

Näyttelijät: Anne Hathaway, Nicholas Galitzine

Lajityyppi: romanttinen komedia

Kesto: 1 t 55 min 


Taidemuseon galleristi Solène Marchand on lähdössä telttailemaan ja viettämään kaivattua omaa aikaa metsän rauhaan kirjojensa kera. Hän vie lukioikäisen tyttärensä Izzyn ex-miehensä Danielin luo, jotta he pääsevät Coachellaan nauttimaan musiikista, mutta mutkien tultua matkaan päätyy Solène itse festareille ja tapaa sattumalta August Moon -bändin laulusolistin Haeys Campbellin. Parin välillä kipinöi ilmiselvästi eikä kohtaaminen jää viimeiseksi. 

Hayes saapuu yllättäen Solènen galleriaan Silver Lakeen ja ostaa tämän järkytykseksi kaikki taideteokset. Nuori mies on selvästi päättänyt saada Solènen kiinnostumaan itsestään vaikka tämä kipuilee parin ikäeron kanssa.  Solène kun viettää 40-vuotissyntymäpäiviään ja Hayes on 24-vuotias. 

Pariskunnan kiihkeä suhde keskittyy hotellihuoneisiin ja eri Euroopan kaupunkeja kiertävän konserttikiertueen maisemiin. Niin kuin odottaa saattaa jää pari lopulta paparazzin haaviin ja samalla salasuhde paljastuu kaikille kuten Solènen tyttärelle Izzylle, joka joutuu kärsimään äitinsä valinnoista. 

Elokuva pohjautuu näyttelijä Robinne Leen samannimiseen debyyttikirjaan vuodelta 2017. Jo heti seuraavana vuonna kirjan nappasi tuotantoyhtiö Welle Entertainment ja muutamaa vuotta myöhemmin elokuvakäsikirjoitus oli valmis ja Hathaway kiinnitetty päärooliin. Käsikirjoittajina toimivat elokuvan ohjaaja Michael Showalter (The Dropout, The Eyes of Tammy Faye) ja Jennifer Westfelder, joka on työskennellyt myös näyttelijänä Showalterin tapaan. Elokuvan tarina ei tuo uutta näkökulmaa vanhempi nainen-nuorempi mies tai tavis-julkkis -asetelmaan. Ikäeron ja julkisuuden paineet sekä ahdistava somekritisointi ovat odotetusti elokuvan keskeiset teemat. Toki tällä kertaa Solènen yksinhuoltajuus ja vanhemman vastuu tuo uuden ulottuvuuden mukanaan ja vaikuttaa ratkaisevasti tarinan loppuosaan. Jos elokuvalta odottaa huumoria ja kepeyttä joutuu pettymään, mutta romantiikkaa ja intohimoa löytyy sitäkin enemmän. The Idea of You sopiikin parhaiten kielletystä rakkaudesta haaveileville eli iskee todennäköisesti hyvin keski-ikäisiin katsojiin.  

Anne Hathawayn ja Nicholas Galitzinen välillä leiskuu kemia mikä on tietysti romcom-leffoille välttämätöntä. Oscar-voittaja Hathaway loistaa kirkkaimpana tähtenä varastaen käytännössä koko shown. Hän istuu rooliin todella hyvin ja tuntuu kypsyneen näyttelijänä niin, että löytää Solènen hahmoon jotakin aidosti samaistuttavaa ja herkkää. Galitzine puolestaan on tehnyt töitä sekä television että elokuvien puolella ja tunnetaan etenkin romanttisista elokuvista Cinderella (2021), Purple Hearts (2022), Bottoms ja Red, White & Royal Blue (2023). Hän sopii täydellisesti poikabändin keulakuvaksi ja tyttöjen unelmien mieheksi. 

The Idea of You toimii pääosanäyttelijöidensä ansiosta ja viihdyttää onnistuneesti parin tunnin ajan. Loppuratkaisu ei ole tyypillisin, mutta sitäkin tyydyttävämpi. Elokuva löytyy Prime Video -palvelusta. 


                                    ⭐️⭐️⭐️

      Kuvat ja tiedot: imdb.com ja wikipedia.org

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Myrskyluodon Maija (2024)

Irlantilainen toivomus (2024)

Harold Fryn toiveikas taival